anttialfthan

Kihti

  • Kadonneen vyötärön metsästys
    Kadonneen vyötärön metsästys

Ajattelen nykyään olevani kohtalaisen hyväkuntoinen. Ottaen huomioon.

Välillä otan huomioon punaviinin, välillä oluen. Mielestäni kohtuullisesti.

Vyötärönseutu on pikku hiljaa kasvanut, jostain syystä. Vaikka numeroissa painoindeksini ei ole mitenkään erityinen.

Mielestäni liikun kohtalaisesti, olosuhteistakin johtuen. Vaikka en tosin kävele pitkästi, kun varpaat ovat pyrkineet kipeytymään. Pitemmän aikaa.

 

Viime viikolla sitten. Jälkikasvua on ollut talossa. Jälkikasvuni on peräti miesvoittoista. Nykyään pojat ovat isoja miehiä, ja tuleepa heidän kanssaan joskus juotua olutta. Makkaraakin syödään. Saunotaan.

Yöllä herään kun vasen isovarvas on tuhannen kipeä. Kuumaa, sykkivää kipua. Aamulla ei sitten enää. Paitsi tavallisen vähän kipeä.

Taitaa se olla. Mutta seuraava yö menee nukkuessa. Illalla sitten pari olutta poikien kanssa.

Ja taas! Yöllä pitää lähteä kompuroimaan mobilat-voiteen ääreen. Tursuttaa varpaalle joten kuten. Sukkaa päälle ja nukkumaan.

 

Aamulla ei niin paha, mutta kyllä se nyt pitää uskoa. Kuninkaallisten tauti. Jotakin täytyy tehdä.

Selaan netistä tiedot. Täsmälleen. Mikä neuvoksi? Ruokavalio - ei riitä - vyötärön hoikennus!

Unohda äijä maksalaatikko, unohda muikut. Ja unohda päihdyttävät juomat. Pitää päästä eroon siitä liiasta uretaanista, vai mitä se oli. Ja pitemmän päälle pitäisi muotoilla kadonnut vyötärö.

 

Sitä tässä nyt ollaan metsästämässä. Vyötäröä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Muikut? Muikuthan saattaa olla seuraava "superfoodi".

Mutta joo, minulle irvistelee lääkärit, kehonkoostumusmittarit ja vaaka.

On kuulema ikävää kymmenen vuoden päästä jos ruokailutottumukset jatkuu.

Olo on ihan hyvä ja rautaakin nousee aina vaan enemmän, mutta selkä ei kestä istua pitkiä aikoja. Kai se on vaan laihduttava.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tuossa nostelen 80 kilon rautaa, sinne ja tänne, en pääni päälle.
Liikkuu se kyllä. Yleensäkin ruumihillinen työ onnistuu. Se vain, että pitää kärsiä muutama tunti lihassärkyä. Lähinnä persauksissa.

Ne isot lihakset ja persaukset kyllä käsitän, koskapa sitä tulisi tulosta ilman tuskaa, mutta että tuo pieni ja vaivainen! Tarkoitan isovarvasta. Mikä on sentään pieni.

Tykkään muikuista, paksusta hernesopasta, vahvasta ruuasta yleensä.
So long!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Joo se kihti on kamalaa, olen pelkästään nähny ja pikkukalat ja herhneet ja jos mitä, pittää jättää pois!

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kappas. Tulipas luettua kihdistä sen verran, että niin siinä tosissaan seisoo, ettei saa nahkoineen kaloja syödä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Täällä mainostettiin ruokavaliota, eli se pitää saada sisäelimille sopivaksi. Minullakin on kihti, mutta se taisi tulla parkettilakoista.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Saa nähdä mitä se on itsellä joskus tulevaisuudessa, kun on koko iän ollut näiden digitaalilaitteiden kanssa jatkuvassa tekemisissä. Muovikemikaaleja voi olla jonkin verran enemmän kropassa.

Saadaan uusia kansantauteja vielä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ammattitaudiksi kihti kehittyy, jos liotinhöyryt turmelevat munuaisten ja maksan normaalin toiminnan.

Toisaalta kihti voi kehittyä potilaalle, jolla on normaali veren uraattiarvo, mutta joka kuormittaa niveliään normaalia enemmän.

Myös lihaliemi on kiellettyjen listalla, itse en nykyisin juurikaan juo olutta, mutta kihtiin sillä ei ole ollut vaikutusta, eli ei se ole ollut syy, koska oluen poisjättäminen ei tuonut helpotusta.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola Vastaus kommenttiin #8

Kihdistä tuntuu tosiaan olevan erimielisyyttä. Joidenkin mielestä korkeapuriinituotteiden nauttiminen ei ole pääsyy, vaan juuri aineenvaihdunnan häiriöt, joiden syyt voivat olla aivan jossain muualla, kuten noissa liuottimissa. Vaihda öljyvärit akryyleihin?

Oman metaboliikkani toiminnasta en ole oikein perillä, mutta jotain siinä on ilmeisesti vialla. Onko enempää kuin normaali keski-ikäisen hidastunut kierto en tiedä. Ja näillä eväillä kyllä jos alla on kohtalaisen olutpitoinen kuukausi sen huomaa varpaassa ja katoaa oluenjuonnin tahto. Ja ainoan tähän astisen kohtauksen selkeä yhteys runsaisiin hiivoihin kouluttaa kyllä nautintotottumuksia. Silloin en vielä tiennyt.

Tarkkaa oluttietoa on vaikea saada - kuten että onko kirkas vehnäolutkin pahasta, tai normalisoiko hiivaisen pullon, jos onnistuu jättämään sakan päosin pulloon?

Multa jäi viime vuonna eräs Barley Wine juomatta, kun en tajunnut ennen korkkaamista sen olevan niin hiivainen. Heti tuoksusta pani koko keho varvasmuistista hanttiin.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Useimmiten auttaa kun jättää kanan ja kalan nahat pois ja juo paljon vettä ...
Eikä punaviinillä ja vaalealla oluella ole yhteyttä kihtiin.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Pikkukaloja voi tosiaan syödä, kunhan raapii nahat pois. Pahinta on hiiva, jonka vuoksi olut on huonossa maineessa. Osin suhteellisen syyttä, kuten LG vihjaa yllä. Suhteellisen, koska alkoholi yleisesti kiteyttää uraattia kehoon ja olut on tunnetusti hiivapohjainen alkoholijuoma.

Varsinainen pannahinen on kuitenkin vasta erityisen hiivainen olut, kuten vehnäolut tai muutamat muut suodattamattomat. Yleensä sen haistaa jo putelin sihauttaessa. Vehnäoluessa esim mainitaan olevan puriineja kymmenkertainen määrä vaikkapa normin lageriin verrattuna.

Itse sain erittäin kivuliaan kihtikohtauksen viime kesänä, oltuani pitkin kesää vehnäolutkuurilla. Viimeistelin oireet viimeisen vehnäolutviikonloppuni useamman pullon ilottelulla, enkä kuten Anttikaan ottanut ensimmäisen yön varoitusta tosissani.

Sittemmin olen juonut olutta suhteellisen vapaasti, tilannetta tarkkaillen. Jätän juomat heti jos varpaassa alkaa tuntua.

Kihtipotilaan päivittäinen liha- tai kalasuositus on 100g/päivä. Viidestä normioluttuopillisesta saa puriinia muistaakseni tuplaten, plus alkoholin haitat. Eli periaatteessa parin päivän lihat passaamalla voi huoleti kaljoitella kerran. Viisi vehnäoluttuopillista sen sijaan vastaa kahta kiloa lihaa, joka on jo aika kova kertamälli päiväsuositukseen verrattuna!

Vegemiteä haluaisin vähän syödä...mutten uskalla! Yeast extract.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pikkukaloja...

Hyvä kommentti, kiitos.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Pikkukalojen kohdala homma kääntyy siihen, että neulamuikkukasoja on syytä vältellä ja syödä muikkunsa mieluummin sen kokoisista, että ne malttaa kuoria. Ja silakkamarkkinoilta on kytättävä nahattomia marinadeja. Silakkapihveistä liipaistava nahka pois, oli se miten herkullinen tahansa.

Tietenkin voi arvioida muuta kulutustaan ja herkutella silloin tällöin kielletyillä meren hedelmillä. Kuten pullohiivaoluellakin.

Sisäelimet on tosiaan pahemmasta päästä myös. Itselleni ei tuota niiden suhteen elämänhaittoja muun kuin maksamakkaran välttely. Kuinka haitallinen sen sortin jaloste lopulta on en tiedä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä taidan syödä jatkossakin kalat "kuorineen", kun elämäntapoja ei saa antaa kihdin muutella. Oluttakin otan normaalin määrän, eli yksi saunaolut viikossa. Öljyvärien vaihtoa akryyliin en harkitse, vaikka öljyvärin takia lähti tukkakin vuosia sitten pois pälvinä, eli pälvikalju tuli ilmeisesti tärpätinhajuista.

Suomalainen ilmeisesti kärsiin mielellään, vaikkapa kihdistään, mutta ei halua muuttaa elämäntapojaan. Onko pullassa oleva hiiva, myös kihtiä suosiva, eli hiivatin hiiva kun se on niin monessa mukana.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kärsimys voi olla omaehtoinen valinta. Isä päätti jo ajoissa, ettei muuta yhtikäs mitään diabeteksen takia. Että ei anna taudin määräillä elämää tai elää koko ajan miettien tautia. Kuoli 54-vuotiaana viimeiset 10 vuotta nilkuttaen ja kärsien, mutta elämänsä eli niin kuin tahtoi.

Synkkä sitä oli vierestä toki katsella.

Samael Kaarna

On se kipiä kun tulee sellanen kihtikohtaus.Oikein helottaa ja tykyttää. Ihan kun hiekanjyviä menisi nivelen välissä.

Vettä sitruunalla lipitin ja kuseksin ni siitä se sitten helpotti.Chilisalvaa/tiikerisalvaa kun pisti, niin koski kahta kauheemmin.

Mistä sen tunnistaa jos munuvaiset ovat menneet muhjuksi liuottimista?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mutuna vain voi sanoa, että alkoholi tehoaa nopemmain ja poistuu verestä hitaammin. Mutu on tietysti vain oman kehon tarkkailua, eli jos parkettilakka alkaa maistumaan suussa ja yököttää, niin kaipa se elimistö ei sitä enää halua.

Happokovetteisten lakkojen käytön lopetin vuonna 1986, mutta niiden jälkeen tulleet vesilakat olivat vielä pahempia myrkkyjä. Välillä oli hyviäkin lakkoja, mutta ne muuttuivat lähes vuosittain, joten ei voi yhtä ainetta syyttää.

Kun levittää urheilusalin lattialle 50-70 litraa lakkaa ja levitys kestää pari tuntia kerrallaan seitsemänkin eri kerrosta voi sanoa, että päivä on kyllästyttävän huuruista.

Samael Kaarna

Kyselinkin siksi, että olen jonkun verran puljannut epoxiohenteiden kanssa. 1031, 1006, 1061 numeroisten ksyleenipohjaisten kanssa.

Huomaako sitä munuvaisjuttua jostain? Hiki ainakin tulee nopeesti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Hikikohtaukset ovat minullekin tuttua kauraa. Joskus muistan, kun olimme pienellä porukalla soutamassa kirkkoveneellä Taipalejoessa. Vauhti ei ollut kova ja myötävirta, mutta minä hikoilin kuin paniikissa. Joskus muulloinkin olen huomannut, että hiki tulee, vaikka ei juurikaan mitään tee.

Ohenteet jotka luettelit ovat tuttuja ja "ehkäpä" hiukan vaarallisiakin.

Ksyleenikään ei ole mikään mäntysuopa.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola Vastaus kommenttiin #29

Tuo tulee toivottavasti lääkiksen oppikirjoihin. "Hikoiluttaako myötävirta?"

Ja nyt unohdin mitä varsinaisesti piti sanoa.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola Vastaus kommenttiin #31

Niin, nyy muistin! Ovatko idut ja vihreä tee ontuvan analogisesti haitallisia munuvaisille? Tarjoilin kerran yhdessä palaverissa (ITU-T-näppäimistöä koskevassa) ko yhdistelmää ja jumankeikkulis mikä aineenvaihdunnallinen kaaos oli valmis. Armoton hiki ja NIIN nälkäinen mahanmurina ettei koskaan! Jotain todella tapahtui.

Samael Kaarna Vastaus kommenttiin #32

Munuwaisia tulee suojella kun vielä ehtii. TAi olla suojelematta ja kärsiä.

Toinen mikä on varmaa: Meillä on vain yksi selkäranka ja sitä kun käypi huolettomasti jullina telomaan - munuwaistenkin kohdilta - niin on varmaa että alkaa korpewwammaan viimeistään vajaa nelikymppisenä.

Ps. lähtikö täältä joku viesti poies ja jos niin oliko hupaisa?

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Meitä on moneksi. Jotkut ottavat harrastuksekseenkin (on muuten ihme sana ja koko kieli, jäi väkisin tavu pois ekaks) lajeja, joissa menehtymisen todennäköisyyden prosentti on kova. Mutta saa elää kuten tahtoo. Hahhah! Itse saan onneksi tyydytystä asioista joita saan tehdä ja mitä pidempään sitä minulle suodaan sen parempi. Isoisäni, saman niminen kuin itse olen, kuoli jotain viiskymppisenä ja sitä kerran pohdin katsellessani omaa nimeäni hautapaadessa.

Olenko muuttanut silti elämäntapojani sellaisiksi, joilla iän pituus maksimoituisi? En. Mutta jos elämä äityy yhtä kivuliaaksi kuin kihtikohtauksessa taatusti tarkkailen tilannetta. En todellakaan halua sitä toiste. Meni monta yötä etten voinut nukkua, koska peitonhelmankin hipaisu varpaantyveen tuntui kuin tulehtunutta varvasta olisi haikala raadellut irti. Se että se sattuu jonkin verran kävellessä on aika kevyttä vielä akuuttiin tulehdukseen verrattuna. Seuraavaksi sen saa kuulemma polveen.

No way.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Niijuu, leivontatuotteista saatavan hiivan määrä on niin pieni, ettei sillä ole käytännön merkitystä.

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Miehelläni oli kihti, mutta hän sai sen pois muuttamalla kehonsa happamasta emäksiseksi. Eli emäksinen ruokavalio tekee hyvää.

Mies käyttää myös iltaisin Magnesiumsitraattipillereitä.
Juuri tuo sitraatti on se juttu, ja magnesium muutenkin hyväksi sydämelle, hermostolle, suonenvetoihin, kramppeihin ym.

www.valmarin.fi -sivuilta löytyy lisätietoa.

Sanotaan, että fibromyalgia on naisten kihti. Itse en tosin ole siitä ainakaan vielä kärsinyt.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Hän sai siis sen kaiketi - pois:) Pitänee perehtyä emäksöityttämiseen. Emäksiyttämiseen. Mikä se on.

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Joo, emäksöityminen on hyvästä.

Kiitos kun korjasit vähän kommenttiani.
Hän sai sen siis POIS.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Mulla on semmosia pillereitä kans, "Apurin" taitaa olla ja satasta, kun ainakin kolmesatastakin löytyy, mut olen huono taipumaan pitkäaikaislääkityksiin silloin kun asialle on muutakin tehtävissä. Söin niitä alkuun kohtauksen jälkeen, mut nyt en ole kuukausiin muistanut koko purkkia.

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Asiasta viidenteen, eli miehen terveyteen ylipäänsä.

Kolmasosalla suomalaisista ihmisistä on gluteeniherkkyysgeeni, jolloin gluteeni aiheuttaa kaikenlaista vaivaa, voi laukaista jopa itse keliakian.
Alkosta saa Kukko-olutta; se on tietääkseni ainut gluteeniton olut Suomessa, eli eikun kukkoilemaan.
Gluteenittomat leivät ovat tosi hyviä, varsinkin jos niitä malttaa paahtaa.

Testosteronitasot laskevat iän myötä, mutta ei hätää: DHEA on testosteronin esiaste, ja sitä voi käyttää huoletta (myös viisikymppiset naiset tarvitsevat DHEA:ta alentuneiden hormonitasojen vuoksi).
"Tavalliset" lääkärit eivät edes tiedä DHEA:sta, mutta itse olen saanut reseptin Päivi Mäkeläiseltä. Kyllä näitä avarakatseisia lääkäreitä on varmaan muitakin.

Arginiini on seksiaine (5 g hyvä annostus), sinkki ja kalaöljyt myös tärkeitä. Neste- tai pulverimainen monivitamiini-hivenainevalmiste sopii ainakin minulle.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Arginiinia on tullut nappailtua. Parantaa verenkiertoa lihaksiin ja auttanee palautumaan. Ainakin treenin jälkeen on lihakset ihan turvoksissa.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Hmmm...arginiini ja miehelle hyvä annos 5g. Naisen suusta, hyvä annos jotta...? Korvaako tämä viagran ja muut himon lähteet?

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

DHEA ja Arginiini (viisigrammaista saa foreverlivingproducts-firmalta)
toimii ainakin meillä :) Arginiini soveltuu sekä miehille että naisille.

Käsittääkseni Cialis on "pehmeämpi" potenssilääke kuin Viagra.
Jos sitä siis edes tarvitsee, kun käyttää yllämainittuja luontaisia aineita.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ne toimii hieman erilailla. Siinä missä se sildenafiili(ko se oli?) estää kehoa hajottamasta typpioksidia, arginiini lisää sen määrää elimistössä.

http://www.tiede.fi/artikkeli/329/no_riesasta_tuli...

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Absurdia, jos ei surrealistista myydä "pehmeämpää potenssilääkettä" ;)

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Arvasin, että tosta tulee sanomista.
No, se on luontaisempi lääke kuin Viagra, ja tosi kova.